• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Akören Köyüne Hoş Geldiniz!

DERNEK TÜZÜĞÜ

DERNEK TÜZÜĞÜ

DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ

 

MADDE 1 – Derneğin adı “Akören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği” dir.    

                                                           

MADDE 2­­ ­-  Derneğin merkezi İstanbul’dadır. Şubeler açabilir.

 

 

DERNEĞİN AMACI

 

MADDE 3-

 

a) Akören köylüleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirici çalışmalarda bulunmak.


b) Akören köylülerinin sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve ekonomik alanda gelişmelerini sağlamak için, maddi ve manevi destek sağlamak.


c) Tanışma toplantıları ve gezileri, gece ve konserler, eşya piyangoları ve sportif müsabakalar düzenlemek.


d) Yöresel halk oyunlarımızın yaşatılması ve geliştirilmesi için folklor, tiyatro v.b. gibi kültürel etkinliklerde bulunmak.


e) Lokal ve misafirhane açmak ve işletmek.


f) Yüksekokul, Lise ve dengi okullarda okuyan yardıma muhtaç, ögrencilere maddi ve manevi destek sağlamak.


g) Yöre ile ilgili kurulmuş ve aynı amaçları taşıyan kuruluşlarla işbirliği yapmak.

 

DERNEĞİN ÇALIŞMA KONU VE BİÇİMLERİ

 

MADDE 4- Amacının ve hizmet konularının gerçekleşmesi için dernek aşağıdaki faaliyetlerde bulunur.

 

a-     İkametgahı ile amaç ve hizmet konuları için gerekli taşınır ve taşınmaz mallar satın alınır, kiralar ve satar. Taşınır ve taşınmaz mallar üzerinde her türlü hakları koydurabilir, işletebilir ve her türlü inşaatı yaptırabilir. Gerekli gördüğü yerlerde amaç ve hizmet konuları için lokal açabilir.

 

b-     Üyeleri ve kamuoyunu bilgilendirmek için, amaç ve hizmet konularıyla ilgili ve mevzuatımıza uygun olarak her türlü toplantı, gezi, temsil, seminer, konferans, diğer etkinlikler düzenleyebilir, arşiv oluşturabilir, bilimsel çalışmalarda bulunmasını sağlayabilir. Kitaplıklar ve kütüphaneler oluşturabilir, bilgisayar ve iletişim tekniği üzerine kurslar düzenleyebilir ve yarışmalar açabilir.

 

c-     Amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için gelir temin etmek amacı ile mevzuata uygun olarak iktisadi  işletmeler, ortaklıklar  ve yardımlaşma sandıkları kurulabilir.

 

d-     Amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için Dernek üyeleri ya da uzman kişiler aracılığıyla araştırma, inceleme, geliştirme, çalışma ve etüdleri yapar, öneri ve dilekleri belirleyebilir. kitap, gazete, bülten, broşür vs. yayınlayabilir.

 

e-     Yardım Toplama Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri ile bu tüzük hükümlerine uygun olarak bağış, yardım alır ve verir, şartlı ve şartsız vasiyetleri kabul edebilir.

 

f-      Amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için yasal sınırlamalar çerçevesinde kalmak kaydıyla gerekli diğer her türlü  çalışmaları yapabilir.

 

DERNEĞİN KURUCULARI

  

MADDE 5 – Derneğin kurucuları hepsi T.C. uyruklu olup adı, soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi, meslekleri, ikametgahları ekli listede sunulmuştur.

 

DERNEĞE ÜYE OLMA, ÜYELİKTEN ÇIKMA VE ÇIKARILMANIN ŞART VE ŞEKİLLERİ

 

ÜYELİK

 

MADDE 6-  Derneğin amaçlarını kabul eden gerçek kişiler Derneğe üye olabilirler.

               

Hiç kimse üye olmaya zorlanamaz.

 

Derneğe üye olacakların medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve 18 yaşını bitirmiş olmaları gerekir ve Derneğe üyeliğe gerek Dernekler Yasası ve gerekse diğer mevzuatta yasal bir engelinin olmaması gerekir.

 

Derneğe üyelik için dernekçe hazırlanmış üyelik giriş beyannamesi doldurup imzalamak suretiyle  yazılı  olarak başvurabilir.

 

Dernek Yönetim Kurulu, üyelik için  müracaat eden  kişinin üyeliği hakkında en çok 30 gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlayıp, sonucunu adaya yazı ile duyurmak zorundadır.

 

ÜYELİK ÇIKMA

 

MADDE 7 – Hiç kimse dernekte üye kalmaya da zorlanamaz.

 

Her üye istifa hakkına sahiptir. İstifa yazılı dilekçe ile yapılır. Bunun için yazılı dilekçesini Yönetim Kuruluna bildirmeleri ve birikmiş borçlarını ödemeleri lazımdır.

 

ÜYELİKTEN ÇIKARILMA

 

MADDE 8 -  Genel Kurul ve Yönetim Kurulu kararlarına uymayanlar veya dernekten yetki almaksızın derneği yükümlülük altına sokanlar veya dernek amaçlarına aykırı hareket edenler veya temyiz kudretini kaybedenler Disiplin Kurulu kararı ve Yönetim Kurulu onayı ile dernekten çıkarılır.

 

Yüklendiği üyelik aidatını vaat ettiği dönemler içerisinde ve haklı bir neden olmaksızın yazılı ihtarla verilen süre içerisinde ödemeyenlerin üyeliğine Yönetim Kurulu kararı ile son verilebilir.Dernekten çıkarılan veya çıkarılanlar üye kayıt defterinden silinir ve dernek malları üzerinde hiçbir hak iddia edemezler.

 

YENİDEN ÜYELİĞE ALMAK

MADDE 9- Üyelikten istifa eden ve aidatını ödememe nedeni ile dernekten çıkarılanlar, genel kurul kararı ile tekrar üyeliğe kabul edilirler. Disiplin suçu işleyenler tekrar üye olamazlar.

 

ÜYELERİN HAKLARI

 

MADDE 10– Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir.

 

Her üyenin Genel Kurulda bir oy hakkı vardır. Üye oyunu bizzat kullanabilir.

 

FAHRİ ÜYELER :

 

Derneğe yardım ve hizmetlerinden dolayı uygun görülenlere onur belgesi verilebilir ve bunlar fahri üye kaydedilebilir. Fahri üyeler genel kurul toplantılarına katılırlar ancak organlara seçilme ve oy kullanma hakkı yoktur. Fahri üyeler ve onur belgesi alanlar için ayrı bir defter tutulur.

 

DERNEĞİN ORGANLARI

 

MADDE 11 – Derneğin organları şunlardır.

a)     Genel Kurul

b)     Yönetim Kurulu

c)     Denetleme Kurulu

d)     Disiplin Kurulu

 

DERNEK GENEL KURULUNUN ŞEKLİ VE TOPLANMA ZAMANI

 

KURULUŞ ŞEKLİ

 

MADDE 12 -  Genel Kurul Derneğin en yetkili organıdır. Dernek tüzüğüne göre Dernek Genel Kurulu’na katılma hakkı bulunan üyelerden oluşur.

TOPLANMA ZAMANI

 

MADDE 13 -  Genel Kurul olağan olarak iki yılda bir Ekim  ayında yapılacaktır. Olağan toplantı dışında Genel Kurul, Yönetim ve Denetleme Kurulu’nun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü toplanır.  Genel Kurul, toplantıya Yönetim Kurulu’nca çağrılır.

 

ÇAĞRI USULÜ

 

MADDE 14 -  Yönetim Kurulu’nun Dernek Tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel Kurula katılacak üyeler en az on beş gün önceden günü, saati, yeri ve gündemi mahalli bir gazetede ilan edilmek sureti ile toplantıya çağrılır. Bu çağrıda çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile toplantı yapılamazsa, ikinci toplantını hangi gün yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı günü ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman bir haftadan az olamaz.

 

Toplantının yapılacağı gün, saat ve yer ile toplantı gündemi en az on beş gün önce mahalli en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirilir ve bu yazıya toplantıya katılacak üyeleri de gösteren liste de eklenir.

 

Toplantı başka bir sebeple geri bırakılırsa, bu durum geri bırakılma sebeplerinde belirtilmek sureti ile toplantı ilanının yapıldığı gazetede ikinci bir ilan verilerek üyelere duyurulur. İş bu ikinci  toplantının geri bırakılma tarihinden itibaren en geç iki ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır ve toplantı ikinci fıkra esaslarına göre mahallin en büyük amirliğe duyurulur. Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılmaz. Hükümet komiserinin toplantıya gelmemiş olması toplantının ertelenmesini gerektirmez.

 

TOPLANTI YERİ

 

MADDE 15 – Genel Kurul toplantıları dernek merkezinin bulunduğu ilden başka bir yerde yapılamaz.

 

TOPLANTI YETER SAYISI

 

MADDE 16 -  Genel Kurul Dernek Tüzüğü’ne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin yarısından bir fazlasının katılması ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanamazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı Dernek Yönetim ve Denetleme Kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olmaz.

 

TOPLANTININ YAPILIŞ USULÜ

 

MADDE 17 – Dernek Genel kurulu toplantıları ilanda belirtilen ve mahallin en büyük mülki amirliğine belirtilen gün, saat ve yerde yapılır. Genel Kurula katılacak üyeler Yönetim Kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Tüzüğün ilgili maddesinde belirtilen tam sayı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir. Toplantı Yönetim Kurulu Başkanı veya görevlendireceği Yönetim Kurulu üyelerinden biri tarafından açılır.

 

Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve iki katip seçilir.

 

Toplantı Yönetimi Genel Kurul Başkanı’na aittir. Katipler toplantı Tutanağını düzenler ve başkanla birlikte imzalarlar. Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler Yönetim Kuruluna verilir.

 

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR – GÜNDEM :

 

MADDE 18 -Genel Kurul toplantısında yalnız gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması zorunludur. 

 

GENEL KURULUN GÖREVLERİ, YETKİLERİ, OY KULLANMA VE KARAR ALMA USUL VE ŞEKİLLERİ

 

GENEL KURUL GÖREV VE YETKİLERİ :

 

MADDE 19– Aşağıda yazılı hususlar Genel Kurulca görüşülüp karara bağlanır.

a- Dernek organlarının seçilmesi,

b- Dernek tüzüğünün değiştirilmesi,

c- Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporlarının görüşülmesi, Yönetim kurulunun ibra edilmesi,

d- Yönetim Kurulu’nca hazırlanan bütçenin görüşülüp aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi,

e- Dernek için taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi,

f- Derneğin fesh edilmesi,

g- Derneğin mevzuatımıza uygun olarak uluslararası faaliyette bulunması, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olarak katılması veya ayrılması,

h- Mevzuatımızda ve Dernek Tüzüğünde Genel Kurulca yapılması belirtilen diğer görevlerin yerine getirilmesi,

 

OY KULLANMA VE KARAR ALMA USUL VE ŞEKİLLERİ

 

MADDE 20 – Oylar gizli veya açık olarak belirlenebilir. Gizli seçim ve oylamayı karar verilirse gizli oylar Yönetim Kurulu tarafından gereği yapıldıktan sonra mühürlenmiş kağıtların veya oy pusulalarının üyeler tarafında mühürlenmiş veya içi boş bir kaba atılması şeklinde yapılır. Oy vermenin biçiminden sonra oyların açık sayım ve döküm yapılması gerekir. Açık oylamada ise Genel Kurul Başkanı’nın belirteceği yöntem uygulanır. Tüzükte başka bir çoğunluk gösterilmemişse, geçerli oyların yarısından fazlasına erişen aday veya öneri kazanmış veya kararlaştırılmış olur.

 

 

YÖNETİM VE DENETLEME KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİNİN NE SURETTE SEÇİLECEĞİ, ASİL VE  YEDEK ÜYE SAYISI

YÖNETİM KURULU :

MADDE 21 – Yönetim Kurulu, Derneğin Genel Kuruldan sonra en büyük ve yetkili organı ve temsilcisidir.

 

Yönetim Kurulu, 7 Asil ve 7 Yedek üye olarak Genel Kurulca kapalı (gizli) oyla iki yıl için sayılır.

 

Yönetim kurulu seçildikten sonra, ilk toplantıda kendi aralarında görev bölümü yaparak, açık oyla bir başkan, dört başkan yardımcısı, bir muhasip (sayman) üye ve bir sekreter seçer.

 

Yönetim Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunuşu ile toplanır. Karar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşit olması başkanın oyu çoğunluğu sağlamış sayılır. Başka bir dernek veye meslek kuruluşunda Yönetim Kurulu ve başka bir organa seçilenlerin, yönetim kurulu üyelikleri kendiliğinden düşürülür.

Yönetim Kurulu, aşağıda ki hususları yerine getirir.

 

a-    Derneği temsil etmek veya bu hususta kendi üyelerinden bir veya bir kaçına yetki  vermek,

b-    Dernek şubelerin açılmasını kararlaştırmak ve şube kurucularına yetki vermek,

c-     Derneğin gelir ve gider hesaplarına ilişkin işlemler yapma ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayarak Genel Kurula sunmak,

d-    Dernek Tüzüğünün ve mevzuatının kendisine verdiği işleri yapmak ve yetkileri kullanmaktır.

 

YÖNETİM KURULU’NUN YEDEK ÜYELERLE TAMAMLANAMAMASI :

 

MADDE 22 – Yönetim Kurulu üye sayısı boşalmalar sebebi ile yedeklerinde getirilmesinden sonra, üye tam sayısının yarısından aşağıya düşerse Genel Kurul mevcut Yönetim Kurulu Üyeleri veya Denetleme Kurulu tarafından bir ay içerisinde toplantıya çağrılır. Çağrının yapılamaması halinde dernek üyelerinden birinin başvurusu üzerine mahallin Sulh Hukuk Hakimi duruşma yaparak, dernek üyeleri arasından seçeceği üç kişiye bir ay içerisinde Genel Kurulu toplamakla görevlendirir.

 

DENETLEME KURULU

 

MADDE 23 – Denetleme Kurulu 3 asil 3 yedek üyeden az olmamak üzere Genel Kurulca gizli oyla iki yılda bir seçilir. Bu kurul denetleme görevini dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve altı ayı geçmeyen aralıklarla yapar ve denetleme sonuçlarını bir rapor halinde Yönetim Kurulu’na ve topladığı Genel Kurula sunar. 

 

DİSİPLİN KURULU

 

MADDE-24- Disiplin Kurulu 3 asil 3 yedek üyeden az olmamak üzere Genel Kurulca gizli oyla iki yılda bir seçilir. Bu kurul görevini dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve altı ayı geçmeyen aralıklarla yapar ve kararlarını bir rapor halinde Yönetim Kurulu’na ve topladığı Genel Kurula sunar.  

 

BAŞKA ORGANLAR

 

MADDE 25 – Dernekte gerekirse başka organlar, kurullar, komitelerde kurulabilir. Bunun sebebi derneğin amaçlarına ulaşabilmek için çalışmalara katılımı sağlamak ve faydalı olmaktır. Ancak bu organlara Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun görev, yetki ve sorumlulukları devredilemez.

 

ORGANLARA SEÇİLENLERİN İDAREYE BİLDİRİLMESİ

 

MADDE 26 – Genel Kurulca yapılan seçimi izleyen yedi gün içinde Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Yönetim ve Denetim Kurulu ile derneğin diğer organlarına seçilen asil ve yedek üyelerin ad ve soyadları, baba adları, doğum yeri ve tarihleri meslekleri ve ikametgahları dernek merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirine yazılı olarak bildirilir.

 

YILLIK AİDAT MİKTARI VE ÜYELİK KAYIT BEDELİ

 

MADDE 27 – Dernek üyelerin ödeyecekleri yıllık aidat miktarı 120,000,000,-TL dır. Bu matrah Genel Kurul tarafından değiştirilir. Üye kaydı sırasında 10.000.000.-TL üye kayıt bedeli alınır. Bu bedel Genel Kurul tarafından değiştirilebilir.

 

DERNEĞİN GELİRLERİ

MADDE 28 – Derneğin gelir kaynakları :

a- Üye aidatı,

b- Dernekçe yapılan yayınlar, tertiplenen piyango, balo, eğlence, temsil konser, spor ve kültür yarışması, konferans, seminer gibi faaliyetlerden, lokal vs. sağlanan gelir,

c- Derneğin mal varlığından elde edilen gelir,

d- Bağışlar ve yardımlar,

e- Yardım toplamaya ilişkin mevzuatının hükümlerine uygun olarak toplanacak bağış ve yardımlardan oluşur.

 

YARDIM KABUL EDİLMEYECEKLER VE YARDIM EDİLMEYECEKLER

 

MADDE 29 – Dernek siyasi partilerinden, işçi veya işveren sendikalarından ve mesleki kuruluşlardan herhangi bir suretle maddi yardım kabul edemez ve adı geçen kuruluşlara yardımda bulunamaz. Mevzuatımızda bu konuda var olan ve getirilebilecek sınırlamalara uyulur.

 

DEFTER VE KAYITLAR

 

MADDE 30 – Dernek aşağıda yazılı defterleri tutar.

 

a- Üye Kayıt Defteri : Derneğe girenlerin kimlikleri, derneğe giriş tarihleri ve aylık ve yıllık aidatları bu deftere yazılır,

b- Karar Defteri : Yönetim Kurulu kararları tarih ve numara sırasına ile bu deftere yazılır ve kararların altı başkan ve üyelerce imzalanır,

c- Gelen Giden Evrak Defteri : Gelen ve giden evrak tarih ve numarası ile bu   deftere kayıt olur. Gelen evrakın asıları giden evrakın kopyaları dosyalarında saklanır,

d- Gelir Gider Defteri : Dernek namına alınan paraların alındıkları ve harcanan  paralarında verildikleri yerler açık ve düzenli olarak bu defterde gösterilir,

e- Bütçe Kesin Hesap ve Bilanço Defteri :Bütçe kesin hesap ve bilanço bu deftere işlenir,

f-  Demirbaş Defteri : Derneğe ait demirbaşlar bu deftere işlenir,

g- Alındı Belgesi Kayıt Defteri : Alındı belgeleriyle ilgili tüm zorunlu bilgi, kayıtlar bu deftere işlenir.

 

Bu defterlerin noterden tasdikli olması zorunludur.

 

GELİR VE GİDERDE USUL

 

MADDE 31 - Dernek gelirleri alındı belgesi ile toplanır ve giderler harcama belgesi ile yapılır. Bu belgelerin saklama süresi özel kanunlarda gösterilen daha uzun süreye ilişkin hükümler saklı kalmak üzere 5 yıldır.

 

Mevzuatımıza uygun olarak ilgili idareden yazılı istemden itibaren 30 gün içerisinde alındı belgesini sağlayamazsa, dernek özel olarak bastıracağı alındı belgelerini mahallin en büyük mülki amirliğine onaylatarak bağış ve aidat kabul eder.

 

Alındı belgesinde ödeme ve bağışta bulunanın açık kimliği ve imzası bulunur.

 

Bağış ve aidat toplayacak kişi ve kişileri Dernek Yönetim Kurulu kararı ile belirtir ve bu karar o yerinen büyük mülki amirliğine tescil ettirilir. Alındı belgeleri numaralıdır. Derneğin mühür ve kaşesi ile kullanılır.

 

Harcama belgesi olarak gider pusulaları, faturalar, kasa fişleri gibi belgeler kullanılır.

 

Gelir ve giderler ilgili deftere (muhasebe) işlenir. Faturalar vs. belgeler özel dosyalarında saklanır.

 

Derneğin bankalarındaki hesaplarından para çekmek için ve Derneğin mali sorumluluğu için yetkili en az iki yönetim kurulu üyesinin imzası şarttır.

DERNEĞİN İÇ DENETİM ŞEKİLLERİ

 

MADDE 32 -  Derneğin iç denetimi, Dernekler Kanunu ve Dernek Tüzüğüne göre Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilir.

 

Ancak gerekirse dernek tüzüğünde, dernek tüzüğüne göre yeteri açıklık bulunmayan durumlarda bu eksikliği tamamlamak, üyelerle dernek organları ve görevlerini tüm dernek faaliyetleri ile işlemlerinde yol göstermek ve yardımcı olmak amacıyla tek veya ayrı ayrı birim, metinler hazırlayıp yürürlüğe konulacak yönetmelikler, önergeler, çıkarılabilir.

 

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

 

MADDE 33 – Tüzük değişikliği Genel Kurul kararı ile yapılır. Tüzük değişikliği ancak Genel Kurul gündeminde yer almamışsa veya toplantıda hazır bulunan üyelerin onda birinin yazılı isteği üzerine usulüne uygun olarak gündeme alınmışsa Genel Kurulda görüşülebilir.

 

Tüzük değişikliği için kara çoğunluğu, toplantıya katılan üyelerin 2/3 nün oyudur.

Tüzük değişikliğinin tescil ve ilanı, dernek kuruluşundaki usule uygun olarak yapılır.

 

FESHİ HALİNDE MAL VARLIĞININ TASFİYE ŞEKLİ

 

MADDE 34– Dernek Genel Kurulu her zaman derneğin feshine karar verebilir. Genel Kurulun derneğin feshine karar verilmesi için tüzüğe göre Genel Kurula katılma hakkına sahip bulunan dernek üyelerinin en az  2/3’ ünün toplantıda hazır bulunması gerekmektedir. İlk toplantıda bu çoğunluğun sağlanamaması halinde üyeler tüzüğün ilgili maddesine ikinci toplantıya çağrılır. İkinci toplantıya katılma sayısı ne olursa olsun fesih konusu görüşülebilir. Feshe ilişkin kararın toplantıda hazır bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile verilmesi zorunludur.

 

Derneğin feshi Yönetim Kurulu tarafından yazı ile beş gün içinde mahallin en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirilir. Fesih kararı ile birlikte, Derneğin malvarlığı ....................na yada aynı amaçla kurulmuş başka Vakıf ve Derneklere bırakılması hususuna Genel Kurulca karar verilir.

 

Genel Kurulca fesih kararı verilince Derneğin mal para ve hak ve yükümlülüklerinin tasfiyesi için üç kişilik bir tasfiye kurulu görevlendirilir.

 

Tasfiye ve intikal mevzuatımıza uygun olarak mahallin en büyük mülki amirliğin emirleri doğrultusunda  mevzuatımıza uygun olarak yapılır.

 

DERNEK KANUNU VE TÜRK MEDENİ KANUNU UYGULAMASI

 

MADDE 35 – Dernek Tüzüğünde hüküm bulunmayan durumlarda Dernekler Kanunu, bu konuda hüküm bulunmayan  hallerde Türk Medeni Kanunu hükümleri sair ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

 

DERNEK KURUCULARI

MADDE 36 – Dernek kurucularının ad ve soyadları,baba adı, doğum yeri ve tarihi, uyruğu, meslekleri ve ikametgahları aşağıya çıkarılmıştır.

 

D E R N E Ğ İ N    K U R U C U L A R I